Mannelijk

Europees Korthaar

wit-rood

Dit ben ik

Maak kennis met Björn.

 

 

Björn is bij ons binnengekomen als zwerver, maar zijn eigenaar is hem niet komen ophalen.
Aan ons de taak om voor Björn een nieuw onderkomen te zoeken.

 

 

Björn is een wat verlegen gecastreerde kater van ongeveer 5,5 jaar oud.

 

Sinds de komst van Björn bij ons in het opvangcentrum, heeft hij al een behoorlijke reis betreft socialisatie achter de rug. Bij binnenkomst moest Björn niks van zijn verzorgers weten en was hij vooral heel bang en boos.
Door het creëren van voorspelbaarheid voor Björn zagen wij hem al snel stappen maken.
Wat bleek was dat hij gek is op koekjes. Echte liefde van de man gaat werkelijk door zijn maag. Hij ging met sprongetjes voor uit.
Al snel bleek dat Björn last had van zijn rechteroog. Na een goed onderzoek moest zijn ooglid gecorrigeerd worden. Helaas voor Björn betekende dit dat hij een paar weken met een kap om moest lopen.
Dit alles was natuurlijk erg eng en hij maakte een paar stappen terug in het vertrouwen naar zijn verzorgers toe.

 

Nu dat zijn oog compleet genezen is en hij heerlijk rond mag huppelen in de plaatsingskamer, zien wij Björn met de dag groeien. Zo komt hij bij een paar verzorgers direct na binnenkomst naar hen toe lopen om even te snuffelen aan de hand en een kopje te geven aan de broek. Een verzorgster kan Björn op zijn rug een aai geven.

 

 

Zoals u misschien al door heeft is er nog wel werk aan de winkel met Björn.
Wij zijn dan ook op zoek voor Björn naar een nieuwe familie die begrijpt dat rust, ritme en regelmaat nodig heeft. Veel koekjes in huis hebben en het leuk vinden om een kat als Björn te helpen bij het opbouwen van zijn vertrouwen. Niet alleen in de mens maar ook in zichzelf.

 

 

Björn is niet een kat die per sé naar buiten hoeft. Echter is het een kat die wel zijn ruimte in huis zal waarderen. Een studio woning is voor Björn dan ook niet geschikt.
Een frisse neus halen zal hij wel lekker vinden. Een huis waar op zijn minst een afgezet balkon of goed afgezette tuin aanwezig is, zal hij zeer op prijs stellen.

 

 

Björn gaat bij ons in de opvang goed met andere katten. Zolang de kat niet onzekerder is dan Björn zelf, komt hij zelfs kopjes geven bij de kat. Als de kat onzekerder is dan Björn gaat hij erachteraan. Het is dus een goed idee om stil te staan bij het karakter van u huidige kat.
Voor Björn is het geen must een andere kat in huis te hebben.

 

 

Een rustig huishouden is wel een must. Denk hieraan bij een huishouden waar geen honden of kinderen onder de 16 rondlopen.

 

 

Bent u na het lezen geïnteresseerd geraakt in Björn?
Neem dan snel via info@dierencentrumdeark.nl contact met ons op.
Graag ontvangen wij informatie over uzelf, uw woonsituatie en uw telefoonnummer.

Houdt van knuffelenJa
Moet naar buitenJa
Kan bij kinderenJa
Kan bij kattenNee
Kan bij hondenNee
GecastreerdJa
Leeftijd5 jaar en 6 mnd

Belangstelling?

Denkt u dat u Björn een mooi thuis kunt bieden? Heeft u vragen over Björn of wilt u Björn reserveren? Bel ons voor de mogelijkheden!

Geef ons een thuis
en word donateur

Per dag komen er veel nieuwe honden en katten binnen, dat zijn ongeveer 900 dieren per jaar.

Aarzel niet en meld u aan als donateur, vanaf € 25,- per jaar.

U wilt zich niet binden door lid te worden, maar u wilt ons dierenasiel wel een handje helpen? Maak uw gift dan over op ING bank NL82 INGB 0002641600.