Vrouwelijk

Europees Korthaar

lapje

Dit ben ik

Maak kennis met Charlotte!

 

Charlotte is bij ons binnengekomen als vondeling. Haar mogelijke eigenaren zijn haar niet komen ophalen waardoor het nu aan ons de taak is om voor haar een nieuwe familie te zoeken.

 

Wij kende Charlotte als een pittige tante. Als je iets deed wat ze niet kon waarderen liet ze dat duidelijk merken. Charlotte deed dit puur uit angst voor mensen. Gelukkig hebben wij een lieftallig pleeggezin dat haar met alle liefde wilde opnemen om haar in alle rust te laten wennen aan een leven met de mens. Nu is het een heerlijke kat in huis die speelt, rent, knort en heerlijk op haar favoriete plekjes in huis kan dutten.

 

Al binnen een week bij het pleeggezin maakte Charlotte duidelijk stappen. Zij trekt erg op naar de katten die al in huis rondlopen en kan lekker afkijken. Wat al snel duidelijk werd is dat tijdens de krolsheid van Charlotte, zij over de geur van een gesproeide kater heen ging sproeien. Op zich is dit geen gek gedrag, maar we merkte dat zij er meer last van had dan wij zelf. Er ontstond een situatie waarin zij koste wat het kost elke keer weer moest laten weten dat ze er was. Hierdoor kreeg zij meer last van stress. Ook werd duidelijk dat zijn heel snel achter elkaar steeds krols werd. Haar hormoonhuishouding was dus flink ontregeld waardoor wij besloten hebben haar te laten steriliseren en haar op een Calm dieet te zetten.
Deze voeding zorgt ervoor dat de scherpe randjes van stress voor Charlotte er af gaan en zij wat meer kan ontspannen.

 

En het werkt! Charlotte krijgt veel meer rust in haar lijf en kop en heeft niet meer gesproeid.

 

Nu zelfs is het mogelijk om lekker met haar te spelen. Tijdens eten kan je haar aaien maar na dit moment is dit nog niet mogelijk.  Wij denken dat zij een heerlijke huistijger kan worden, als er rustig met haar wordt omgegaan.

 

 

Het is duidelijk dat Charlotte door haar angst erg gevoelig is voor stress. Ons advies is dan ook haar met de verandering van adoptie voorlopig nog op dit dieet te laten staan. Zodra er rust voor haar is kan dit voer langzaam afgebouwd worden naar voer wat jullie Charlotte graag willen geven.

 

 

Voor Charlotte zijn wij dan ook opzoek naar een huishouden zonder kinderen en honden. Charlotte is fantastisch met andere katten! Voornamelijk katers, alleen is het dus wel verstandig te weten of je kater niet in huis sproeit.
Charlotte kan ook alleen geplaatst worden. Weet dan wel dat de uitdaging wat groter is met socialiseren van Charlotte. Het voordeel hiervan is dat zij op haar eigen tempo andere katten buiten kan ontmoeten en als zij thuiskomt haar huis niet hoeft te delen.

 

 

Charlotte zou het lekker vinden om haar benen buiten te kunnen strekken, waardoor wij dan ook opzoek zijn naar een huis met een tuin.

 

 

Bent u na het lezen van Charlotte haar verhaal stiekem een beetje verliefd geworden op deze leuke kat?! Neem dan snel contact met ons op.

 

 

Kennismaken en adoptie:
We verzoeken u om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail naar ons te sturen.
Denk daarbij aan:
– De gezinssamenstelling (Als kinderen, de leeftijden)
– De woonsituatie (wel/geen tuin/balkon en hoe dat is afgezet)
– Werksituatie
– Eventuele ervaring met katten
– Eventuele andere aanwezige huisdieren

 

 

Op die manier krijgen wij een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet niet uw contact gegevens inclusief telefoonnummer erbij te vermelden. Mailen kan naar: info@dierencentrumdeark.nl

 

 

Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak na een uitnodiging, dit doen wij telefonisch. Bij meerdere gegadigden maken wij een selectie voor de uitnodiging voor het kennismaken op basis van de informatie zoals gegeven in de mail. Let op: katten dienen bij adoptie met een auto opgehaald te worden.

Houdt van knuffelenJa
Moet naar buitenJa
Kan bij kinderenNee
Kan bij kattenJa
Kan bij hondenNee
Speciale zorgVoorlopig dieetvoeding Calm
GesteriliseerdJa
Leeftijd2 jaar en 7 mnd

Belangstelling?

Denkt u dat u Charlotte een mooi thuis kunt bieden? Heeft u vragen over Charlotte of wilt u Charlotte reserveren? Bel ons voor de mogelijkheden!

Geef ons een thuis
en word donateur

Per dag komen er veel nieuwe honden en katten binnen, dat zijn ongeveer 900 dieren per jaar.

Aarzel niet en meld u aan als donateur, vanaf € 25,- per jaar.

U wilt zich niet binden door lid te worden, maar u wilt ons dierenasiel wel een handje helpen? Maak uw gift dan over op ING bank NL82 INGB 0002641600.