Mannelijk

Teckel langhaar

Rood

Dit ben ik

Van deze knappe man is afstand gedaan vanwege gedragsproblematiek in zijn vorige huisje. Na het overlijden van de bazinnetje, bleef Harry bij zijn verdrietige baasje achter. Harry knapte hier niet van op en begon ongewenst gedrag te vertonen. Omdat de verstandhouding tussen Harry en zijn baasje verslechterde, heeft zijn baasje afstand van hem gedaan.

In het begin was Harry hier wat angstig en wilde hij weleens happen. Gelukkig kroop hij wel uit zijn schulp toen hij de medewerkers leerde kennen. Ondertussen staat hij in voor een knuffel en wil hij graag werken voor een koekje. Super dapper van hem natuurlijk. Sommige honden zullen vluchten als ze iets spannend vinden, maar Harry neemt het heft in eigen handen. Hij verteld heel subtiel, met zijn lichaamstaal, dat hij het niet meer leuk vindt, maar heeft wel eens gehapt, toen wat hem betreft de grens werd overschreden.

Bij Harry is dus geduld nodig en moeten zijn grenzen gerespecteerd worden.

Dit geldt andersom ook. Het is goed voor Harry om in een huis terecht te komen, waar hem op een consequente, positieve manier wordt duidelijk gemaakt wat wel en niet mag.

 

Harry komt uit een rustig huishouden en is niet heel breed gesocialiseerd. Met training op de Ark begint hij echter steeds meer aan verschillende prikkels te wennen en laat hij zien, dat hij snel leert. Deze lieverd gaat graag met je op pad en vind trainen leuk. Hij leert best snel nieuwe dingen en doet dit ook graag voor een koekje. Er is met hem geoefend op gehoorzaamheid, wandelen aan een slappe lijn, benchtraining (Harry kan gespannen worden van de bench en ongewenst gedrag vertonen) en loslopen in een losloop gebied. Hij maakt hiermee geweldig goede vorderingen. Harry toont weinig interesse in andere honden. Hij is liever met zijn baasje bezig.

 

Harry heeft tijd nodig om je te leren kennen. Het is geen allemans vriend. Bezoek zal niet enthousiast onthaald worden door hem. Nieuwe mensen moeten Harry de tijd geven om hem aan zich te laten wennen.Tegenover vreemde mensen, die hem niet begrijpen of te snel voor hem gaan, zal hij niet altijd vriendelijk zijn. Hij heeft in het verleden helaas mensen zodanig gebeten, dat een bezoekje aan de dokter nodig was. Het ontvangen van visite zal dus goed begeleid en geoefend moeten worden. Kinderen vindt hij niet leuk, net als dat hij erg onrustig wordt van mensen die onverwacht of met spanning te dicht in zijn buurt lopen. Herplaatsen met kinderen is voor hem te ingewikkeld en zal onveilige situaties veroorzaken. Dit zorgt ervoor dat het een eis is, dat hij komt te wonen in een rustige en kindarme woning. We zoeken voor hem een stabiele en voorspelbare thuissituatie. We zoeken iemand, die zijn houding goed kan lezen en bereid is om met hem aan het werk te gaan.

 

Harry heeft gelukkig ook een hele lieve, knuffelige en enthousiaste kant en zal zich sterk aan zijn nieuwe baasje gaan hechten.

Hij zal echt een maatje zijn en geeft graag knuffels.

Harry is dol op lekkere wandelingen en kan los met je meelopen, wanneer de band eenmaal gesmeed is en er wederzijds vertrouwen is.

 

Wij ontvangen graag een mail met antwoord op de onderstaande vragen als u interesse hebt in

Harry:

– Wat is uw gezinssamenstelling?

– Hoe is uw woonsituatie?

– Hoe vaak ontvangt u visite (en hebben zij kinderen)?

– Wat is uw ervaring met honden en heeft u momenteel andere huisdieren?

– Hoe bent u van plan de dagen voor Harry in te delen (aandacht, uitlaten, spelen, training)?

– Hoeveel tijd bent u bereid te steken in het trainen van een hond?

– Waarom heeft u interesse in Harry?

– Harry heeft in het verleden gebeten. Hoe bent u van plan hiermee om te gaan of sturing aan te geven?

Hond / KatJa
Kan bij kinderenNee
Kan bij kattenNee
Kan bij hondenJa
Speciale zorgNee
Kan alleen thuisblijvenJa
Kan mee in de autoJa
Gedrag aan de lijnGoed, trekt niet
ZindelijkJa
WaaksheidWaaks
SchofthoogteKleiner dan 25 cm
VachtverzorgingBijknippen indien nodig
Kan loslopenJa
GecastreerdNee
Leeftijd5jaar en 10 maanden

Belangstelling?

Denkt u dat u Harry een mooi thuis kunt bieden? Heeft u vragen over Harry of wilt u Harry reserveren? Bel ons voor de mogelijkheden!

Geef ons een thuis
en word donateur

Per dag komen er veel nieuwe honden en katten binnen, dat zijn ongeveer 900 dieren per jaar.

Aarzel niet en meld u aan als donateur, vanaf € 25,- per jaar.

U wilt zich niet binden door lid te worden, maar u wilt ons dierenasiel wel een handje helpen? Maak uw gift dan over op ING bank NL82 INGB 0002641600.