Vrouwelijk

Europees Korthaar

Zwart wit

Dit ben ik

Deze zwart met witte lieve en kleine poes heet Jacky. Ze is ongeveer 1,5 jaar. Ze is afgelopen oktober als zwerver het asiel binnengekomen. Ze vond het heel erg spannend in het asiel en verstijfde helemaal als iemand haar aan wou raken. Helaas moest ze even wachten op een plekje in een pleeggezin omdat er nog zoveel kittens waren die het ook nodig hadden om in een pleeggezin te zijn. Ongeveer een maand geleden is ze in ons pleeggezin gekomen. Het zag er echt zielig uit. Ze was zo bang dat ze helemaal verstijfd zat en haar hoofd het liefst een eind weg draaide. Contact met mensen was ze nog niet zo gewend. Daarnaast moest ze echt even bijkomen van de drukte om haar heen in het asiel.

Gelukkig was er iets wat ze erg lekker vond; namelijk liquit snacks. Zo kon ik goed contact met haar maken. Al snel likte ze het van mijn vinger af.

Inmiddels komt ze op mijn schoot als ik mijn vinger met liquit snack erboven hou. Hoewel ze aangeraakt worden nog spannend vindt is ze veel meer op haar gemak. Ze kan heerlijk liggen rollebollen op het kleed vlak bij mijn voeten. Inmiddels schiet ze niet meer weg als er iemand langsloopt. Ze loopt door het hele huis, kijkt even om het hoekje op de slaapkamer van onze tieners om even daarna via het luikje de kattenren in te gaan. Omdat ze best vaak naar buiten gaat denken wij dat ze het fijn zou vinden om op termijn ook bij haar nieuwe huis naar buiten te kunnen gaan.

Jacky houdt steeds meer van spelen. Ze tikt een speeltje een stukje verder en rent er op haar witte sneakers achter aan om hem te vangen. Ook als je de speelhengel  heen en weer beweegt probeert ze te pakken wat eraan hangt. Van de week heeft ze nog een verloren kastanje gevonden die ze vervolgens de hele woonkamer doortikte.

Een paar dagen geleden was er een doorbraak; ze genoot er echt van dat ik haar aaide aan de zijkant van haar koppie. Ze duwde haar koppie steeds in mijn hand. Als ik in de ochtend de kamer binnenkom komt ze meteen naar me toe, maar blijft daarna toch wat op afstand. Je ziet dat ze heel graag wil, maar nog net niet helemaal durft. Wel komt ze langzaam dichterbij en ruikt aan mijn vingers; wie weet zit er weer van dat heerlijke liquit snack op….

Ze kan het goed vinden met de andere katten in ons huis. Naast onze 2 eigen katten is er een lapjes poes; Suus. Samen met Suus is ze uit het asiel bij ons gekomen. Mocht u op zoek zijn naar 2 katten dan zijn ze echt een leuke combinatie.

Omdat Jacky nog wel verlegen is en zich nog niet heel goed laat aaien is een huis met jonge kinderen geen goede match.

Als u Jacky de tijd geeft om te wennen heeft u een leuke poes die geniet van de aandacht. Geeft u haar het warme en liefdevolle thuis dat zij verdient?

Leeftijd1,5 jaar
Houdt van knuffelenJa
Moet naar buitenJa
Kan bij kinderenNee
Kan bij kattenJa
Kan bij hondenNee
Speciale zorgVerlegen
GesteriliseerdJa

Belangstelling?

Denkt u dat u Jacky een mooi thuis kunt bieden? Heeft u vragen over Jacky of wilt u Jacky reserveren? Bel ons voor de mogelijkheden!

Geef ons een thuis
en word donateur

Per dag komen er veel nieuwe honden en katten binnen, dat zijn ongeveer 900 dieren per jaar.

Aarzel niet en meld u aan als donateur, vanaf € 25,- per jaar.

U wilt zich niet binden door lid te worden, maar u wilt ons dierenasiel wel een handje helpen? Maak uw gift dan over op ING bank NL82 INGB 0002641600.