Vrouwelijk

Europees Korthaar

Zwart

Dit ben ik

Jip is een gesteriliseerde poes van 1 jaar en 8 maanden. Ze kwam op 13 februari naar de pleeggezin voor socialisatie na ongeveer acht maanden in het dierenasiel te hebben gezeten. Ze heeft even moeten wennen aan de huiselijke situatie die voor haar nieuw en spannend was.

De afgelopen weken hebben we haar langzaam zien ontspannen nu ze weet dat we haar geen pijn zullen doen. Ze verstopt zich niet meer zomaar onder een kast, maar slaapt in een zachte kattenmand of eetkamerstoel. Ze komt elke ochtend naar de deur van de woonkamer om me te begroeten en dan gaan we samen naar de keuken, waar ze op haar ontbijt wacht. Ze is begonnen met het verkennen van alle hoeken van het huis, maar ze schrikt nog snel en verstopt zich bij plotseling geluid of voetstappen. Dit gaat gelukkig steeds beter.

 

Jip speelt graag met touwtjes, muisjes of hengels, eigenlijk al het kattenspeelgoed is leuk. Ze houdt ook van lekkere snoepjes, als ze het geluid van de snoepzak hoort, komt ze vrolijk spinnend naar je toe lopen!

De verleiding van spelletjes en snacks is voldoende om haar langzaam aan je te laten wennen. Alles kost gewoon tijd en geduld, ik weet dat ze schattig is en van mensen houdt. Jip vindt aaien spannend, maar wel lekker. We willen niks forceren, dus aaien nu alleen tijdens het geven van natvoer of snoepjes.

 

Jip is klaar om een permanent warm thuis te vinden bij iemand die veel geduld heeft en bereid is haar ruimte en tijd te geven. De stappen die ze in een maand heeft gezet (incl. sterilisatie en herstel hiervan) geven ons alle vertrouwen dat zij een leuk maatje kan worden.

 

Jip kan heel goed overweg met onze katten, als je al een kat hebt denk ik dat ze een geweldig speelmaatje zou zijn. Andere katten zijn geen must. Jip kan op een appartement geplaatst worden.

 

Kinderen vindt Jip nog wat spannend, ik denk dat ze meer geschikt is voor gezinsleden boven de 14 jaar. Kleine kinderen en honden zijn voor haar te druk.

 

Zoals op de foto te zien heeft Jip wat last van haar oogje. De dierenarts heeft hiernaar gekeken en de oorzaak hiervan is stress. Onze ervaring is dat dit vanzelf geneest in een rustige omgeving.

 

 

We kunnen ons voorstellen dat het spannend is een bange kat in huis te nemen. Daarom staan we klaar met tips en kunnen we contact houden in de eerste periode om het wennen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Zou je Jip een kans willen geven? Neem gerust contact op!

Leeftijd1 jaar en 8 maanden
Houdt van knuffelenJa
Moet naar buitenJa
Kan bij kinderenJa
Kan bij kattenJa
Kan bij hondenNee
Speciale zorgVerlegen
GesteriliseerdJa

Belangstelling?

Denkt u dat u Jip een mooi thuis kunt bieden? Heeft u vragen over Jip of wilt u Jip reserveren? Bel ons voor de mogelijkheden!

Geef ons een thuis
en word donateur

Per dag komen er veel nieuwe honden en katten binnen, dat zijn ongeveer 900 dieren per jaar.

Aarzel niet en meld u aan als donateur, vanaf € 25,- per jaar.

U wilt zich niet binden door lid te worden, maar u wilt ons dierenasiel wel een handje helpen? Maak uw gift dan over op ING bank NL82 INGB 0002641600.