Mannelijk

Kruising hovawart

Zwart bruin

Dit ben ik

Door omstandigheden is Mambo helaas bij ons teruggekomen en zijn we opnieuw opzoek naar een ‘forever’ home voor deze knappe man.

Mambo is geboren in Frankrijk en heeft daar geen gemakkelijke start gehad, het vermoeden is dat Mambo bij zijn eerste eigenaar is getreiterd en mishandeld. Hij bracht daar uren door op het balkon en er werd niet met hem gewandeld.

Uiteindelijk is hij een aantal keren heen en weer gesleept, van Frankrijk naar België en toen vanuit België naar Nederland. Het was de bedoeling dat hij ingezet zou worden als hulphond, maar al snel bleek dat hij de basis opvoeding in zijn geheel niet beheerst. Voor Mambo is het leven één groot feest en het is een vrolijke goedzak met een ongelooflijke ‘will to please’, maar hij wist zich nog geen houding te geven in een huiselijke situatie.

Toen hij bij ons werd afgestaan heeft één van de verzorgers hem mee naar huis genomen. Hier heeft hij een aantal basiscommando’s geleerd zoals: (zijn naam, hier komen, plaats, loslopen, wandelen aan een slappe lijn etc.) in een korte tijd heeft hij hier al een grote vooruitgang in geboekt. In het begin uitte hij zich als ongecontroleerde stuiterbal die alles in zijn bek nam wat hij vinden kon. Hij bleef zoeken naar onheil en raakte dan snel overprikkeld, ook dit ging iedere dag beter en hij ontpopte zich steeds meer tot stabiele (huis)hond. Hij heeft hier ook geleerd dat hij mag spelen met zijn eigen speelgoed, van mensen spullen afblijft en rust pakt op de momenten wanneer dat moet.

Bij de verzorger thuis leefde Mambo met andere honden samen en dit ging goed, maar vanwege zijn drukke gedrag vinden de meeste honden hem in huis niet zo leuk. Hij kan zich dwingend opstellen en de andere honden de rust niet gunnen. Dit is niet eerlijk naar de andere hond en ook niet bevorderlijk voor zijn proces naar rust en stabiliteit. We plaatsen Mambo daarom ‘alleen’ of bij een stabiele rustige hond na een bewezen goede match tijdens een kennismaking. Buiten doet hij het goed met kennismakingen met vreemde honden, maar kleinere honden wil hij soms opjagen. Daarom is doortrainen met een stabiele ‘hier’ heel belangrijk!

Wanneer Mambo overprikkeld is wordt hij druk, gaat hij ‘extreem’ veel drinken en wil hij op kussens/kleden ‘rijden’. Bij de verzorger in huis zagen we dat gedrag niet meer terug, maar we vermoeden dat hij dat in een nieuwe situatie wel weer zal laten zien.

We zijn daarom opzoek naar een stabiele thuissituatie waar rust en regelmaat de basis is, zodat zijn stressemmer niet te snel overloopt.

Ook heeft Mambo moeite met alleen blijven, ook dit heeft de verzorger voorzichtig iets opgebouwd, maar er valt nog veel te behalen. ’s Nachts sliep hij in de bench (de hele nacht door) & uiteindelijk heeft hij ook los in huis geslapen. Momenteel verblijft hij gewoon in het asiel, omdat hij uiteindelijk in de kennel ook zijn rust begon te pakken. Het leek ons daarom verstandiger hem op één plek te laten in plaats van hem dagelijks heen en weer te slepen.

Mambo vindt het niet fijn als er handen richting zijn flanken gaan of als hij daar geaaid wordt, dit heeft vermoedelijk alles met zijn voorgeschiedenis te maken. Hij waarschuwt netjes en wil je arm wegtrekken van de plek (dit doet hij met z’n bek), echt bijten daarentegen doet hij niet. Wanneer je z’n vertrouwen gewonnen hebt, laat hij dit gedrag ook niet meer zien en kan hij overal aangehaald worden. Mambo is medisch helemaal goedgekeurd en hiervan zijn de foto’s van de dierenarts aanwezig.

Kortom: een vreselijk leuke knuffelbeer die alles doet voor aandacht en een gigantische ‘will to please’ laat zien. Een puber welke met geduld opgevoed dient te worden alsof het een ‘hele grote’ jonge pup is die alles nog moet leren, maar de potentie laat zien dit snel te kunnen leren.

We zoeken iemand met ervaring met honden (het liefst herder/hovawart) die de tijd en het geduld heeft om dit op een positieve manier te begeleiden. (eventueel onder begeleiding van een deskundige).

Hond / KatJa
Kan bij kinderenNee
Kan bij kattenNee
Kan bij hondenJa
Speciale zorgTraining
Kan alleen thuisblijvenNee
Kan mee in de autoJa
Gedrag aan de lijnKan hard trekken, begonnen met lopen aan slappe lijn
ZindelijkJa
WaaksheidNee
SchofthoogteGroter dan 50 cm
VachtverzorgingRegelmatig kammen
Kan loslopenJa
GecastreerdJa
Leeftijd2 jaar

Belangstelling?

Denkt u dat u Mambo een mooi thuis kunt bieden? Heeft u vragen over Mambo of wilt u Mambo reserveren? Bel ons voor de mogelijkheden!

Geef ons een thuis
en word donateur

Per dag komen er veel nieuwe honden en katten binnen, dat zijn ongeveer 900 dieren per jaar.

Aarzel niet en meld u aan als donateur, vanaf € 25,- per jaar.

U wilt zich niet binden door lid te worden, maar u wilt ons dierenasiel wel een handje helpen? Maak uw gift dan over op ING bank NL82 INGB 0002641600.