Mannelijk

Europees Korthaar

Wit rood

Dit ben ik

Ontmoet Oliver!

 

Deze lieve, zachtaardige beginnende senior is bij ons binnengekomen als vondeling.
Zijn mogelijke eigenaren zijn hem niet komen ophalen waardoor het nu onze taak is om voor Oliver een nieuw huisje te zoeken.

 

Deze knapperd met zijn grote lange witte oren heeft mogelijk een lange tijd buiten onbeschermd in de zon rond gelopen. De witte vacht op zijn oren heeft zoveel zon aangetrokken en is zo dun behaard dat er helaas kanker op zijn oren is ontstaan door te veel blootstelling aan de zon.

 

Wat resulteert in een operatie om deze kankerplekjes op zijn oren ruimschoots te verwijderen. Dit houdt nu in dat deze prachtige rood-witte ex-kater door het leven gaat met twee gecoupeerde oren.
U moet weten dat het ruimschoots is weggehaald maar wij nooit een zekerheid kunnen bieden dat het niet is uitgezaaid. Een levensverwachting is dan ook niet te geven aan Oliver.

 

Ondanks zijn hele avontuur bij ons, is Oliver nog steeds een ontzettende aanhankelijke lieve kat die graag bij je in de buurt is. Waar jij bent is Oliver en waar voer te halen valt is Oliver voor jou. Hij had misschien beter de naam Garfield kunnen dragen!

 

Wij zijn voor Oliver op zoek naar een huishouden waar hij lekker mag genieten van misschien nog wel 10 hele mooie jaren! Waar hij de liefde mag ontvangen die hij zo verdiend!

 

Oliver jaagt bij ons af en toe achter andere katten aan, waardoor wij het idee hebben dat het beter is om hem te plaatsen zonder andere katten. Kinderen vanaf 8 jaar is voor Oliver geen probleem.

 

Oliver komt graag buiten, maar door zijn omstandigheden en gevoeligheid voor de zon lijkt het ons verstandig dit heel gecontroleerd te doen. D.m.v. een goed afgesloten tuin waar de kat niet uit kan, of een ruim balkon die goed is afgezet met een katten net.

 

De operatie van Oliver zijn oren is redelijk recent gedaan. Hij is een echte boef, want hij weet soms zo te googelen dat hij zijn kapje afkrijgt. Dit heeft al eerder geresulteerd in dat hij een paar hechtingen los had getrokken. Het is dus goed om te weten dat Oliver nog onder controle loopt bij onze dierenarts Animal Care in Harderwijk. Hij heeft zolang hij van de hechtingen af blijft, nog hooguit twee controles nodig. Wij als opvangcentrum willen graag dat hij een goed huisje vindt en bieden dan ook aan om deze twee controles (indien uitgevoerd bij Animal Care Harderwijk) onder onze kosten vallen. Wilt u liever naar uw eigen dierenarts staat u daar vrij in, maar kunnen wij de kosten helaas niet vergoeden.

 

Denkt u na het lezen van Oliver zijn verhaal; deze schat verdiend een tweede kans onder mijn dak! Neem dan snel contact met ons op!

 

Kennismaken en adoptie:

 

We verzoeken u om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail naar ons te sturen.
Denk daarbij aan:
– De gezinssamenstelling (Als kinderen, de leeftijden)
– De woonsituatie (wel/geen tuin/balkon en hoe dat is afgezet)
– Werksituatie
– Eventuele ervaring met katten
– Eventuele andere aanwezige huisdieren

Op die manier krijgen wij een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet niet uw contact gegevens inclusief telefoonnummer erbij te vermelden. Mailen kan naar: info@dierencentrumdeark.nl

 

Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak na een uitnodiging, dit doen wij telefonisch. Bij meerdere gegadigden maken wij een selectie voor de uitnodiging voor het kennismaken op basis van de informatie zoals gegeven in de mail. Let op: katten dienen bij adoptie met een auto opgehaald te worden.

Houdt van knuffelenJa
Moet naar buitenJa
Kan bij kinderenJa
Kan bij kattenJa
Kan bij hondenOnbekend
Speciale zorgZorg voor gecoupeerde oren
GecastreerdJa
Leeftijd7 jaar

Belangstelling?

Denkt u dat u Oliver een mooi thuis kunt bieden? Heeft u vragen over Oliver of wilt u Oliver reserveren? Bel ons voor de mogelijkheden!

Geef ons een thuis
en word donateur

Per dag komen er veel nieuwe honden en katten binnen, dat zijn ongeveer 900 dieren per jaar.

Aarzel niet en meld u aan als donateur, vanaf € 25,- per jaar.

U wilt zich niet binden door lid te worden, maar u wilt ons dierenasiel wel een handje helpen? Maak uw gift dan over op ING bank NL82 INGB 0002641600.