Mannelijk

Kruising friese stabij met bordercollie

Zwart-Wit

Dit ben ik

Sammie is een kruising tussen een Border Collie en een Friese Stabij. Hij is een 5.5 jaar oude gecastreerde reu. Hij is als jonge hond vanuit de Ark herplaatst en heeft 4 jaar bij zijn vorige baasjes doorgebracht.

Van Sammie is afstand gedaan vanwege een overmatige beschermingsdrang over zijn vrouwelijke baasje. Sammie wilde het vrouwtje tegen iedereen beschermen, ook tegen haar eigen partner. Helaas is dit met cursus en professionele begeleiding niet voldoende uit zijn systeem verdwenen. Na een bijt paar incidenten was de maat helaas vol en is Sammie in de Ark gekomen.

Sammie gedijt niet goed in de kennel omgeving. Hij mist de gezelschap van mensen en een warm thuis. Sammie is echt een lieve knuffelkont, die heel trouw is aan zijn baasje.

 

Sammie is dol op trainen met zijn baasje en kan heel veel qua gehoorzaamheid. Hij werkt graag voor een koekje en doet niets liever dan met de baas bezig zijn. Sammie kijkt eerst de kat uit de boom. Zeker mannen moeten geduld met hem hebben, want Sammie is meer een vrouwen hond. Hij kan reactief zijn naar andere honden, maar dit is met training zeker te verbeteren. In de Ark is met hem gewerkt aan gehoorzaamheid, wandelen aan een slappe lijn, loslopen in een losloop gebied met andere honden, wennen aan fietsen, paarden en wandelaars met en zonder honden. Sammie maakt hierin duidelijke progressie.

 

Sammie zal tijd nodig hebben om te settelen in een nieuw huis. In het asiel is hij wat reactiever geworden naar andere honden, maar we merken dat hij daar toch ook weer snel over heen kan stappen met persoonlijke aandacht. Toch moet aan zijn uitval gedrag echt actief gewerkt worden. Sammie kan ook achter fietsers en verkeer aan willen gaan. Zijn rehabilitatie hiermee heeft nog aandacht nodig.

Sammie kent de muilkorf en heeft hier geen hekel aan. Dat zorgt ervoor, dat de gewenning en training bij een nieuw baasje veilig en rustig opgebouwd kan worden.

 

Sammie is erg loyaal aan zijn baas. Hij knuffelt graag en kan een echt maatje zijn, wanneer het ijs gebroken is en hij de boel compleet vertrouwt. Het is echter belangrijk, dat Sammie weet, dat hij nooit de leiding hoeft te nemen. Een zelfverzekerde baas met ervaring is dan ook een must.

Wij plaatsen Sammie niet in een gezin met kinderen, gezien zijn bijt verleden. Zijn nieuwe baasjes dienen actief met hem te willen trainen en wandelen.

 

Wij ontvangen graag een mail met antwoord op de onderstaande vragen als u interesse hebt in Sammie:

– Wat is uw gezinssamenstelling?

– Hoe is uw woonsituatie?

– Wat is uw ervaring met honden en heeft u momenteel andere huisdieren?

– Hoe bent u van plan de dagen voor Sammie in te delen (aandacht, uitlaten, spelen, training)?

– Hoeveel tijd bent u bereid te steken in het trainen van een hond?

– Waarom heeft u interesse in Sammie?

– Sammie heeft in het verleden gebeten. Hoe bent u van plan hiermee om te gaan of sturing aan te geven?

Hond / KatJa
Kan bij kinderenNee
Kan bij kattenNee
Kan bij hondenJa
Speciale zorgNee
Kan alleen thuisblijvenJa
Kan mee in de autoJa
Gedrag aan de lijnTrekt niet, kan uitvallen en wel training nodig om prikkels te negeren.
ZindelijkJa
WaaksheidWaaks
SchofthoogteHoger dan 30 cm
VachtverzorgingAf en toe trimmen ( klitten weghalen, bij knippen )
Kan loslopenJa
GecastreerdJa
Leeftijd5 jaar en 4 maanden.

Belangstelling?

Denkt u dat u Sammie een mooi thuis kunt bieden? Heeft u vragen over Sammie of wilt u Sammie reserveren? Bel ons voor de mogelijkheden!

Geef ons een thuis
en word donateur

Per dag komen er veel nieuwe honden en katten binnen, dat zijn ongeveer 900 dieren per jaar.

Aarzel niet en meld u aan als donateur, vanaf € 25,- per jaar.

U wilt zich niet binden door lid te worden, maar u wilt ons dierenasiel wel een handje helpen? Maak uw gift dan over op ING bank NL82 INGB 0002641600.