Vrouwelijk

Europees Korthaar

Lapje

Dit ben ik

Deze mooie, kleine lapjespoes heet Suus. Ze is op straat gevonden en is 2 jaar. In het asiel vond ze het allemaal erg spannend, ze liet heel duidelijk merken dat ze niet aangeraakt wilde worden door te krabben. Helaas moest ze even wachten op een plekje in een pleeggezin omdat er nog zoveel kittens waren die het ook nodig hadden om in een pleeggezin te zijn. Ongeveer een maand geleden is ze in ons pleeggezin gekomen. Ze moest echt even bijkomen van de drukte om haar heen in het asiel. Ze heeft veel geslapen, maar was altijd meteen op haar hoede als er iemand in de buurt was.

In het begin heeft ze mij ook gekrabd als ik iets te enthousiast was en met mijn hand dichterbij wou komen. Inmiddels snuffelt ze rustig aan mijn hand en kan ik haar voorzichtig aan de zijkant van haar koppie aanraken. Als ze het toch even te spannend vindt geeft ze me een tikje op mijn hand om dat te laten weten, gelukkig zonder haar nagels te gebruiken.

In het begin kroop ze graag ergens onder om zich veilig te voelen. Inmiddels ligt ze lekker in een zacht mandje in de woonkamer zonder iets boven haar hoofd. Als ik in de ochtend de woonkamer binnenkom komt ze me begroeten. Ze komt dan dichterbij en schuurt met haar koppie langs de tafelpoot. Ze weet ook al goed dat ze ’s avonds als ik naar bed ga nog wat natvoer krijgt. Ze staat dan klaar bij de deur van de keuken als ik eruit kom met het lekkers. Daarna loopt ze voor me uit terwijl ze steeds omkijkt of ik haar wel volg naar de woonkamer waarna ik het schoteltje neerzet. Terwijl k er nog even gezellig naast ga zitten likt ze het schoteltje leeg totdat het helemaal schoon is.

Ook begint ze voorzichtig aan met spelen. Ze geeft ze met haar pootje een tik tegen een balletje en rent er achteraan, ook gooit ze een speelgoedmuisje de lucht in om hem weer te vangen met haar pootje.

Ze kan het goed vinden met de andere katten in ons huis. Naast onze 2 eigen katten is er een zwart, witte poes. Samen met Jacky is ze uit het asiel bij ons gekomen. Mocht u op zoek zijn naar 2 katten dan zijn ze echt een leuke combinatie.

Omdat Suus nu nog wel verlegen is past een gezin met jonge kinderen niet bij haar. Als u haar rustig de tijd geeft om te wennen heeft u een leuke poes waar u nog jaren van kunt gaan genieten.

Geeft u haar het warme en liefdevolle thuis dat zij verdient?

Leeftijd2 jaar
Houdt van knuffelenJa
Moet naar buitenJa
Kan bij kinderenNee
Kan bij kattenJa
Kan bij hondenNee
Speciale zorgVerlegen
GesteriliseerdJa

Belangstelling?

Denkt u dat u Suus een mooi thuis kunt bieden? Heeft u vragen over Suus of wilt u Suus reserveren? Bel ons voor de mogelijkheden!

Geef ons een thuis
en word donateur

Per dag komen er veel nieuwe honden en katten binnen, dat zijn ongeveer 900 dieren per jaar.

Aarzel niet en meld u aan als donateur, vanaf € 25,- per jaar.

U wilt zich niet binden door lid te worden, maar u wilt ons dierenasiel wel een handje helpen? Maak uw gift dan over op ING bank NL82 INGB 0002641600.