Vrouwelijk

Europees Korthaar

Cypers

Dit ben ik

Wat is de wereld daarbuiten spannend!

 

 

Ontmoet Tara.

 

 

Tara is een verlegen, speels poesje van ongeveer 1 jaar oud.
Tara is al zwerver bij ons binnengekomen. Helaas is de eigenaar haar nooit komen ophalen. Aan ons om voor haar nu een nieuw huisje te zoeken.

 

 

 

Bij ons in de opvang was het allemaal erg spannend voor Tara. Wij merkte dat alleen onze aanwezigheid in de ruimte al voor paniek zorgde bij Tara.
Gelukkig, toen ze klaar was om de losloopkamer in te gaan bij alle andere katten, maakte zij sprongen voor uit.

 

 

 

Wat bij Tara goed te zien is, is hoe zij hangt aan andere katten. Katten die soms net zo angstig zijn of katten die al wat stappen verder zijn. Zij loopt flank aan flank mee, geeft ze kopjes of speelt met ze.
Zo heeft zij echt een vriendje Ragnar bij ons in de opvang. Dat is voor mensen net zo een angstig katje maar voor katten een geweldig speelmaatje.

 

 

 

Tara gedijd het beste op ritme en voorspelbaarheid. Inmiddels heeft zij bijvoorbeeld door als ik met het bakje rammel en haar naam noem dat zij al naar mij toe komt. Als ik dan rustig beweeg en mijn hand laat snuffelen, blijft zij rustig staan en kan ik het voer neer zetten zonder dat zij wegrent.

 

 

 

Verder ontwikkelen doet Tara prima zolang het met rust en regelmaat wordt gedaan. Ook het stimuleren van haar speelse kant zorgt er voor dat Tara wat meer durft te ontspannen in het bijzijn van ons mensen.

 

 

 

Tara kan een maatje goed gebruiken, dit zal in haar voordeel komen in de socialisatie. Wij zoeken dan ook een huishouden die bereid is Ragnar en Tara samen te adopteren of een huishouden waar al een speelse sociale kat aanwezig is.

 

Tara zou uiteindelijk wel naar buiten willen. Echter zal er eerst goed een band moeten worden opgebouwd voordat het vertrouwen gewekt zal zijn dat zij ook daadwerkelijk terugkomt naar huis.

 

 

U krijgt tips en adviezen mee hoe u een band op kan bouwen met een angstige kat.

 

 

Kinderen en honden zijn voor Tara geen match.

 

 

Bent u na het lezen geïnteresseerd geraakt in Tara en misschien ook wel Ragnar?
Neem dan via info@dierencentrumdeark.nl contact met ons op.
Wij ontvangen graag informatie over uzelf, uw woonsituatie en uw telefoonnummer.

Houdt van knuffelenNee
Moet naar buitenJa
Kan bij kinderenNee
Kan bij kattenJa
Kan bij hondenNee
Speciale zorgNee
GesteriliseerdOnbekend
Leeftijd1 jaar

Belangstelling?

Denkt u dat u Tara een mooi thuis kunt bieden? Heeft u vragen over Tara of wilt u Tara reserveren? Bel ons voor de mogelijkheden!

Geef ons een thuis
en word donateur

Per dag komen er veel nieuwe honden en katten binnen, dat zijn ongeveer 900 dieren per jaar.

Aarzel niet en meld u aan als donateur, vanaf € 25,- per jaar.

U wilt zich niet binden door lid te worden, maar u wilt ons dierenasiel wel een handje helpen? Maak uw gift dan over op ING bank NL82 INGB 0002641600.