Terug naar het overzicht

Noortje

24 mei 2021

Beste allemaal,

Graag willen wij laten weten hoe het, tot nu toe, met onze asielpoes Noortje (voorheen Bailey) gaat.

Eind november zijn wij naar het asiel geweest om te kijken naar Bailey. Zij was zo schuw dat, na een uur in het kattengedeelte, wij nog geen glimps van haar hadden gezien. Ze lag veilig verstopt in een kattentoren. Desondanks wilden wij haar graag meenemen dus met handschoenen ter bescherming en met twee man sterk werd Noortje ‘gevangen’.

Eenmaal thuis heeft zij bijna twee maanden(!) onder de bank gelegen. Ze kwam er alleen uit als zij ervan overtuigd was dat er niemand in de kamer was. Minimaal drie keer per dag keek ik even onder de bank en schoof nu en dan wat lekkers naar haar toe. Hoewel ze pas at als ik weg was, accepteerde ze het! Het duurde weken voordat ze uit mijn hand durfde te eten, maar we hadden alle geduld.

Daarna liet zij dit steeds wat meer zien in de woonkamer. Ze liep rustig haar rondje en hield mij en mijn man nauwlettend in de gaten. Langzaam maar zeker ontdooide ze steeds meer. En na drie maanden tijd mocht ik haar voor het eerst aaien. Wat een geluksgevoel!

En wat is Noortje gegroeid. Samen met onze andere poes doet ze het geweldig. Ze is een echte knuffelkont en wilt nu constant geaaid worden: stoppen is voor Noortje geen optie ; ) Wat zijn wij blij met het proces van haar en wat schitterend om te zien wat een lieverd het is. Door haar alle geduld te geven heeft ze ons volledig weten te vertrouwen en zoekt ze constant contact met ons!

Met vriendelijke groet,

Laura