Pension konijnen en cavia’s

Hoe gaat het in z´n werk?

Bij binnenkomst wordt allereerst het dierpaspoort gecontroleerd, mocht het dier niet zijn ingeënt, is dit op eigen risico. Dit omdat uw dier wel in een zelfde ruimte komt met andere dieren. Wel zullen wij direct contact met de andere dieren voorkomen. 

Vervolgens wordt de administratieve kant afgehandeld: je tekent de pensionvoorwaarden en het hokkaartje wordt uitgeprint. Hierop staat de belangrijkste informatie van het dier. De aanbetaling is als het goed is al voldaan, de eindbetaling mag naar keus bij het brengen dan wel het halen worden gedaan.

Pension konijn

De opvang

Zowel binnen als buiten hebben wij meerdere enkele en dubbele hokken beschikbaar. Geef dus bij het doen van de aanvraag aan of het dier een binnen- of buitenverblijf gewend is.

De konijnen en cavia’s die thuis ook samen een hok delen komen hier ook samen in een hok. Vreemde konijnen en cavia’s worden niet samen geplaatst.

Mocht je bijvoorbeeld voor een Vlaamse reus een dubbel hok willen, geef dit dan aan bij de reserveringsaanvraag en houdt rekening met dubbele verblijfskosten.

Verzorging en voer

Dagelijks worden alle dieren gecontroleerd en worden natte en vieze plekken uit de hokken gehaald. Ook krijgen ze een keer per week een volledig lekker schoon hok. Ze krijgen dagelijks vers voer, water, hooi en indien gewenst vers groenvoer.

Hooi is onbeperkt aanwezig in de verblijven en dit wordt door de dag heen gecheckt, evenals de aanwezigheid van vers water.
Je hebt de keus om eigen brokken mee te geven, maar dit hoeft niet.
Wel is het vaak beter voor de gezondheid van het dier om hetzelfde voer te blijven eten, dus wij raden dit wel aan.

Medisch

Mocht er onverhoopt tijdens het verblijf iets gebeuren waardoor je dier medische hulp nodig heeft, zullen wij in eerste instantie (indien de situatie dit toelaat) proberen u en uw eigen dierenarts te bereiken voor overleg of bezoek.                                                                                                                         

Anders gaan wij naar onze dierenarts of de dichtstbijzijnde die dienst heeft. Wij brengen u natuurlijk zo snel mogelijk op de hoogte en zullen waar mogelijk alles overleggen. Eerste hulp en het belang van het dier staan altijd voorop.                                                                                                 

In een enkel geval zal het wenselijk zijn voor het dier om opgehaald te kunnen worden, voor dit soort situaties vragen wij altijd een noodnummer van een achterblijver.
                                                                                                                          Medische kosten zullen achteraf worden doorberekend.

Lief klein konijntje