Donny

Donny

Donny is een gecastreerde kater van geschat 10 maanden oud. Donny is als zwerver bij ons binnengekomen.

Donny is een lieve sociale kat naar mensen, alleen we plaatsen hem niet bij andere huisdieren. Bij kinderen zou hij wel geplaatst kunnen worden, aangezien hij verder sociaal en lief is.

Donny zou wel uiteindelijk graag naar buiten toe willen, om zijn extra energie kwijt te kunnen.

Geeft u hem een nieuw thuis?

Zack

Zack

Zack is een katertje van ongeveer 10 maanden oud. Hij is gevonden als zwerfkatje en is bij mij in het gastgezin om te wennen aan mensen.

Hij was erg bang toen hij voor het eerst bij mij thuis kwam. Hij bleef maar blazen en grommen als mensen dichterbij kwamen.

De eerste dagen hier verbleef hij in een bench. Zack liet zich in de bench na een paar dagen voorzichtig aaien en ging ook lekker spinnen. Inmiddels loopt hij lekker los zodat hij zijn energie kwijt kan.

Zack is het klassieke voorbeeld van grote mond en een klein hartje. Hij maakt veel lawaai en trammelant als hij het ergens niet mee eens. Hij begint te miauwen als de rest van de katten snoepjes krijgt en hij ze nog niet durft aan te pakken. Hij maakt nogal veel drama als hij tijdens het stoeien met mijn eigen kat “aangevallen” wordt. De eerste leer schrok ik hiervan, maar inmiddels heb ik door dat hij luidkeels miauwt als hij op de grond ligt tijdens het worstelen terwijl hij nog niet eens aangeraakt wordt. Mijn eigen kat snapt hier niks van, 2 seconden later spelen ze vrolijk en druk verder. Zack maakt me in ieder geval vaak aan het lachen.  Zack kijkt altijd vanuit de vensterbank naar buiten en klaagt erover dat hij niet met onze katten buiten kan rondhangen, dus we zoeken een plek waar hij in toekomst naar buiten kan gaan zodra hij volledig gewend is aan zijn nieuwe huis. Het spreekt voor zich dat er in zijn nieuwe huis een speelse en sociale jonge kat aanwezig is waar hij lekker mee kan dollen.

Zack vindt handen nog spannend. Hij is erg geïnteresseerd in het speelgoed of de snoepjes in mijn handen, maar als ik hem probeer aan te raken deinst hij terug. Hij rent niet meer weg. Omdat hij zich in de bench wel liet aaien verwacht ik dat het een kwestie van tijd is voordat hij gezellig komt knuffelen.

Zack is een projectkatje voor mensen met wat geduld. Ik ben ervan overtuigd dat deze snoepkous een heel leuk en grappig huisgenootje gaat worden.

We plaatsen Zack niet bij honden, plaatsen bij grotere kinderen doen we in overleg. Mijn advies is om tijdelijk een aparte kamer voor Zack in te richten zodat hij zich niet kan verstoppen op plekjes waar je niet bij kunt. Uiteraard kan ik hier uitgebreid advies over geven en sta ik ook de eerste periode klaar om Zack goed op zijn pootjes te laten landen.

Wil je leven in de brouwerij met een katje met karakter? Dan is Zack de kat voor jou!

Lily

Lily

Lily is een poes van geschat 1 jaar oud. Lily is als zwerver bij ons binnengekomen.

Lily is een lieve en sociale poes en ze zou ook gerust bij een andere kat geplaatst kunnen worden, als deze kat maar niet de hele tijd in haar face zit, dan is het goed, ze houdt wel van een gepaste afstand. Lily plaatsen we niet bij honden. Lily zou wel bij rustige kinderen vanaf 6 jaar oud geplaatst kunnen worden en ze zou ook uiteindelijk wel graag naar buiten toe willen.

Lily is nog een jonge speelse kat, ze heeft hierdoor ook nog wel wat energie, die ze dus kwijt moet, met een hengel spelen vindt ze erg leuk.

Geeft u haar een nieuw thuis?

Robbie

Robbie

Robbie is een gecastreerde kater van 14 jaar oud, bijna 15 jaar. Robbie is bij de Ark binnengekomen omdat de vorige eigenaar helaas niet meer voor hem kon zorgen.

Robbie logeert op dit moment bij mij in het gastgezin.

Ik heb hem leren kennen als hele lieve en aanhankelijke kat. Hij staat klaar zodra ik binnenkom en is de hele tijd, luid spinnend bij mij in de buurt. Hij geeft kopjes en wil graag geaaid worden. Robbie is dol op natvoer en liquid snacks.

Robbie heeft een oude botfractuur in zijn bekken, waardoor hij voor de rest van zijn leven op de Novacam (pijnstilling) zal moeten blijven staan en hier doet hij het goed op. Kosten hiervoor zijn ongeveer €22 per maand. De Novacam kun je gewoon door zijn eten mengen. Door de oude breuk kan hij niet meer springen en op zijn achterpoten balanceren. Ik verwacht dat traplopen ook niet meer lukt. Robbie leeft dus op de grond en wil daar ook graag een lekker plekje om te liggen. Hij gaat een horizontale krabplank zeker waarderen, net als een kattenbak met een wat lagere instap.

Omdat deze opa zich niet meer zo goed kan wassen heeft hij af en toe wat hulp nodig. Hij vindt borstelen heerlijk! Hij vond het uitborstelen van de klitten in zijn staart wat minder leuk. Zijn reactie hierop was een “schijnbeweging” van uithalen zonder nagels. Hij is niet zo snel dus dit kan je makkelijk ontwijken. Direct daarna spint hij weer vrolijk verder. Ik kan hem dan gelijk weer knuffelen. Ik vind Robbie heel duidelijk in zijn lichaamstaal dus je kan heel goed zien waar zijn grens ligt en voorkomen dat hij uithaalt. Uiteraard geef ik tips voor zijn verzorging.

Robbie heeft het rijk graag voor zich alleen en kan niet met andere huisdieren geplaatst worden. Hij is erg fel naar andere katten. Plaatsing bij oudere kinderen doen we in overleg. Plaatsing op een appartement is mogelijk en zou een uitkomst zijn omdat hij dan geen trappen hoeft te lopen.

Kennismaken met deze lieve knuffelaar of heb je vragen? Neem contact met ons op!

Donna

Donna

Donna is een poes van geschat 9 jaar oud. Deze al wat oudere dame is gevonden als zwerver en daardoor bij ons binnengekomen.

Donna is een lieve, sociale poes naar mensen. Andere dieren vindt ze minder leuk, ze kan daarom ook het beste geplaatst worden in een rustig huishouden, dus zonder andere huisdieren en of jonge kinderen. Bij oudere kinderen vanaf 15 jaar zou ze wel geplaatst kunnen worden. En ze zou uiteindelijk ook wel graag af en toe naar buiten toe willen. Donna is nog een beetje dun en mag nog wat aankomen, niet alleen in de vetjes, maar ook in de spiertjes.

Geeft u deze lieve, rustige poes een nieuw thuis?