Domino

Domino

Dit is Domino, zij is hier als zwerver bij ons binnengekomen.

Domino haar leeftijd is door de dierenarts rond de anderhalf jaar geschat. Deze jonge dame moet dus nog het een en ander leren maar een basis is er. Wij hebben tot nu toe het een en ander over haar geleerd ook door haar in de pleeg gehad te hebben maar er zou ook zeker nog veel nieuws bij komen als ze zich thuis gaat voelen bij haar nieuwe huisje wat wij hier in een korte tijd niet kunnen zien!

Toen ze hier binnen kwam zagen wij dat ze dun was. Hier zijn we dus ook bezig dat ze weer aankomt. Ze vind eten gelukkig heel erg lekker dus dat is geen probleem. Wel vind ze het soms moeilijk te weten welk eten van haar is en van mensen. Zo wilt ze alles pakken en als je er niet op tijd bij bent en doet ze dit ook. Hierbij heeft ze voernijd en wilt ze het echt niet zomaar afgeven. Bij iemand die het eten of haar gelijk bij het eten weg haalt wat niet van haar is heeft ze daar respect voor maar bij iemand die niet zo stevig in de schoenen staat vind ze het eten zeker belangrijker dan jou en zou ze dit laten merken door grommen en snappen.

Ze is een grote lieverd en houd er van om even lekker te kunnen knuffelen en op schoot te komen zitten. Hoe dichter bij ze kan zijn hoe leuker ze het vind. Dit is leuk tot een bepaald punt want helaas heeft Domino ook verlatingsangst. Dit uit zich in dat zij veel achter je aan blijft lopen in huis. Ook als er maar een deur tussen zit is ze het hier niet mee eens. Ze krabt aan de deuren en laat luid en duidelijk met haar gezang horen dat ze het er niet mee eens is. Dit valt wel te verminderen maar er zit dus nog wel werk in. De bench is zij ook nog niet gewend hier komt het zelfde gezang weer terug en helaas ook het krabben waardoor ze in de bench sloop gedrag vertoont.

Een lekker stuk lopen vind ze heerlijk. Ze loopt netjes met je mee, aan lange lijn moet ze even aan de lengte wennen maar loopt ze uiteindelijk ook super! Honden tegen komen in het bos vind ze soms lastig. Hierbij gaat ze sluipen en dat vinden andere honden vaak heel asociaal. Hier is dus wel aan te werken want uitvallen doet ze niet. Na het sluipen komt ook vaak een explosie van springen en blij omdat ze met andere honden heel goed kan. Alleen als andere honden uitvallen naar haar pikt ze dat soms niet. Domino is door haar ras wel heeeeel snel en kan ook vrij hoog springen. Hier door is het belangrijk dat ze wel altijd aan een lijn vast loopt en als ze los loopt dit in een afgebakend gebied is wat hoog genoeg is dat ze er niet overheen komt.

Heeft u interesse in Domino of wilt u meer over haar weten? Neem dan contact op met de Ark!