Sien ( Bemiddeling )

Sien ( Bemiddeling )

Sien is opgegroeid op 2 adressen bij alleenstaande oudere mannen die veel tijd en ruimte  voor haar hadden maar helaas afstand moesten doen ivm gezondheidsproblemen. Nu zit ze tijdelijk bij mij en mijn kinderen (9 en 14).

 

Sien heeft een stabiel thuis nodig met een duidelijke, consequente baas om haar te leren hoe ze zich moet gedragen zodat ze volop kan genieten van een rustig en liefdevol leven.

 

Sien is een vrolijk en enthousiast hondje. Ze is erg lief maar onstuimig. Sien heeft in jonge jaren te weinig opvoeding gehad, waardoor ze niet altijd het goede gedrag weet te tonen. Maar Sien wil dit wel graag leren, ze is heel slim en leert makkelijk, met trainingskoekjes nog beter zelfs.

Het liefst zou ze de baas de hele dag tevreden stellen met goed gedrag, hiervoor heeft ze wel een baas nodig die weet hoe een hond te trainen en haar (in eerste instantie) de hele tijd te vertellen wat er van haar verwacht wordt. Dat heeft Sien ook nodig voor haar eigen rust.

Wat Sien al wel kan: de standaard commando’s, naast lopen aan een (hele) korte lijn, zonder afleiding kan ze heerlijk rustig wandelen. Auto’s, fietsen, paarden kan ze goed negeren, Mensen ook steeds beter, Honden aan de lijn nog niet. In het pension en op bezoek bij mensen, na de eerste kennismaking, is Sien juist weer heel goed met honden. Dus met training zal het aan de lijn ook goed moeten kunnen gaan.

Sien vind auto rijden heerlijk en zit grotendeels rustig achter in een open kofferbak.

Sien kan alleen zijn, in de bench maar ook los in huis ging dit goed.

Met wat oudere kinderen gaat het goed. Als kinderen onzeker zijn kan dit inspelen op Siens onzekerheid. Kleine kinderen weten we niet. Maar Sien vind een gezin wel erg gezellig.

Ze kan veel aandacht en liefde goed gebruiken en moet haar energie kwijt kunnen.

Wat Sien niet zo goed kan: samen met katten vind ze moeilijk, daar moet ze achteraan.

Andere honden tijdens de wandeling negeren moet ze echt nog leren.

Ze kan aanslaan in huis door geluiden van buiten, dit kan ze onder controle krijgen maar op een nieuw adres speelt haar onzekerheid op, een strenge baas leert haar dit af.  Wel blijft ze waaks.