Afstand doen

Als je om welke reden dan ook afstand moet doen van jouw hond of kat, kun je contact met ons opnemen. Wij nemen in principe dieren aan uit ons verzorgingsgebied en altijd na grondig overleg.
Ook als je buiten ons verzorgingsgebied woont, kunnen wij overwegen om het dier op te nemen.

Wij begrijpen dat afstand doen van een geliefd huisdier een moeilijke beslissing kan zijn en willen je daarom goed ondersteunen bij dit proces. Een medewerker zal na ontvangst van het formulier contact met je opnemen.

De situatie en omstandigheden die tot deze aanvraag hebben geleid, alsmede informatie over het dier (zowel gezondheid als gedrag), worden uitgebreid besproken. In sommige gevallen kunnen wij nuttige tips bieden waardoor afstand doen niet meer de enige oplossing hoeft te zijn. Mocht dat toch de vraag blijven, zullen wij bekijken of het dier bij ons kan worden opgenomen.

Chow

Je kunt erop vertrouwen dat je huisdier bij ons in goede handen is. Wij zorgen met een vast team van gediplomeerde medewerkers voor een veilige leefomgeving en doen ons uiterste best om je hond of kat zo passend mogelijk te herplaatsen.

April 2024

Op dit moment hebben we een lange wachtlijst, voor het opnemen van afstandshonden.                                                                                                          Ons advies is, om eerst zelf te proberen, uw hond elders te herplaatsen.

Voorwaarden

Indien je afstand moet doen van een hond of kat vragen wij het volgende:

Voor de hond:

  • Geldige cocktail enting
  • Geldige enting tegen besmettelijke hondenhoest(kennelhoest)
  • Gezondheidsverklaring van dierenarts
  • Chip

Voor de kat:

  • Geldige katten- en niesziekte enting
  • Gecastreerd/gesteriliseerd
  • Gezondheidsverklaring van dierenarts
  • Chip

LET OP: Indien de entingen* zijn verlopen, is na 3 weken een booster (2e enting) nodig. Daarna is het dier pas veilig geënt en hoeft het bij ons niet eerst in quarantaine. Deze kan in uitzonderlijke gevallen vanuit het asiel worden gegeven maar deze kosten worden wel meegerekend bij het doen van afstand.
*Besmettelijk hondenhoest is hierop de uitzondering, deze hoeft niet geboosterd te worden

Dena

Kosten

Het doen van afstand is niet kosteloos. Wij rekenen hiervoor een kleine bijdrage als tegemoetkoming in de kosten voor de verzorging.

Dit bedrag wordt gebruikt om de verzorging, voer, huisvesting en medische zorg van de dieren te kunnen bekostigen. Dit is verre van voldoende, maar we willen voorkomen dat de drempel te hoog wordt om afstand te doen en mensen zich genoodzaakt kunnen zien om keuzes te maken die niet in het belang van het dier zijn.

Wij vragen een gezondheidsverklaring zodat we een beeld hebben van de algehele gezondheid en medische historie van het dier. Als een dier bijvoorbeeld diabetes heeft, wil dat niet zeggen dat wij hem niet kunnen aannemen, maar wij weten dan wel meteen wat hij nodig heeft.

Mocht er bijvoorbeeld staan dat een dier wel een gebitsbehandeling nodig zal hebben, zullen wij u wel vragen hier een financiële bijdrage voor te leveren omdat dit ons anders direct voor hoge kosten zal stellen.

https://www.dierencentrumdeark.nl/tarieven/