Afstand doen
Als je om welke reden dan ook afstand moet doen van jouw hond of kat, kun je contact met ons opnemen. Wij nemen in principe dieren aan uit ons verzorgingsgebied en altijd na grondig overleg.
Ook als je buiten ons verzorgingsgebied woont, kunnen wij overwegen om het dier op te nemen.
Wij begrijpen dat afstand doen van een geliefd huisdier een moeilijke beslissing kan zijn en willen je daarom goed ondersteunen bij dit proces. Een medewerker zal na ontvangst van het formulier contact met je opnemen.
De situatie en omstandigheden die tot deze aanvraag hebben geleid, alsmede informatie over het dier (zowel gezondheid als gedrag), worden uitgebreid besproken. In sommige gevallen kunnen wij nuttige tips bieden waardoor afstand doen niet meer de enige oplossing hoeft te zijn. Mocht dat toch de vraag blijven, zullen wij bekijken of het dier bij ons kan worden opgenomen.
Je kunt erop vertrouwen dat je huisdier bij ons in goede handen is. Wij zorgen met een vast team van gediplomeerde medewerkers voor een veilige leefomgeving en doen ons uiterste best om je hond of kat zo passend mogelijk te herplaatsen.
April 2024
Op dit moment hebben we een lange wachtlijst, voor het opnemen van afstandshonden. Ons advies is, om eerst zelf te proberen, uw hond elders te herplaatsen.
Voorwaarden
Indien je afstand moet doen van een hond of kat vragen wij het volgende:
Voor de hond:
- Geldige cocktail enting
- Geldige enting tegen besmettelijke hondenhoest (kennelhoest)
- Gezondheidsverklaring van dierenarts
- Chip
Voor de kat:
- Geldige katten- en niesziekte enting
- Gecastreerd/gesteriliseerd
- Gezondheidsverklaring van dierenarts
- Chip
LET OP: Indien de entingen* zijn verlopen, is na 3 weken een booster (2e enting) nodig. Daarna is het dier pas veilig geënt en hoeft het bij ons niet eerst in quarantaine. Deze kan in uitzonderlijke gevallen vanuit het asiel worden gegeven maar deze kosten worden wel meegerekend bij het doen van afstand.
*Besmettelijk hondenhoest is hierop de uitzondering, deze hoeft niet geboosterd te worden