Kattenpension

Hoe gaat het in z´n werk?

Katten worden in de ochtend gebracht, zo kunnen zij nog de hele dag wennen en tot rust komen.

Sommige kinderen vinden het lastig om hun kat achter te laten, in dat geval is het beter als je ze bij de auto al afscheid laat nemen en je de kat alleen naar binnen brengt.

Bij binnenkomst wordt allereerst het paspoort van de kat gecontroleerd. Als onverhoopt blijkt dat je kat niet correct is ingeënt of het paspoort niet aanwezig is, kunnen wij hem helaas niet aannemen. De totale verblijfskosten worden echter wel in rekening gebracht. Zorg dus dat je er zeker van bent dat alle entingen tijdig gegeven zijn! Kijk hieronder voor de vereiste entingen.

Vervolgens wordt de administratieve kant afgehandeld: je tekent een pensionvoorwaarden en het hokkaartje wordt uitgeprint. Hierop staat de belangrijkste informatie van het dier. De aanbetaling is als het goed is al voldaan, de eindbetaling mag naar keus bij het brengen danwel het halen worden gedaan.

Je mag vervolgens als je dat wilt, meelopen met de medewerker naar het pensionverblijf.

Het kan zijn dat de kat het even spannend vindt in de pensionkamer tussen de andere katten. Katten zijn over het algemeen erg op zichzelf, dus moeten even hun plekje vinden. Meestal komt dit al snel goed dankzij de vele verstopplekjes. Onze dierverzorgers houden ook goed in de gaten hoe de katten op elkaar reageren. Soms wordt de groepssamenstelling wat aangepast door te wisselen met andere ruimten. De oudere katten worden voor hun rust sowieso bij elkaar geplaatst.

Let op: Geen eigen speeltjes en/of mandjes meenemen. Het risico dat het kwijt raakt of kapot gaat is hiervoor te groot, wij kunnen hier de verantwoordelijkheid niet voor dragen.

Het reismandje kan om dezelfde redenen niet bij ons achterblijven.

Kattenkamer pension 1

De verblijven

  • Ruim binnen- en buitenverblijf (24/7 toegang tot het buitenverblijf)
  • Grote krabpalen en vele verstopplekjes
  • Speeltjes
  • 24/7 vers water  
  • Lekker knuffelen met de dierverzorgers voor de liefhebbers

Voeding

Ervaring leert dat katten kieskeurige eters zijn en niet snel een ander kattenvoer zullen eten. Daarom voeren wij de katten hoogwaardige kwaliteit droge voeding van Hill’s. De meeste katten vinden dit erg lekker. Geef altijd voldoende voer mee voor de gereserveerde periode + wat extra. In het geval dat de kat afvalt kunnen wij bijvoeren of is het mogelijk dat de kat een dagje langer kan blijven indien nodig. Alles duidelijk voorzien van naam!

Eigen voerUiteraard begrijpen we dat sommige katten hun eigen voeding gewend zijn. In dat geval kun je dit meebrengen in een goed afsluitbare ton. Vermeld op deze ton duidelijk je achternaam, de naam van de kat en de frequentie en hoeveelheid van voer.

Om er zeker van te zijn dat je kat voldoende te eten heeft tijdens het pensionverblijf, vragen we je om voldoende voer mee te brengen voor de gereserveerde periode, inclusief een beetje extra. Mocht je kat afvallen door de hoeveelheid beweging, dan zullen wij bijvoeren. Als het nodig (en mogelijk) is, kan je kat dan ook een dagje langer blijven.

NB: Katten die eigen voer of dieetvoer krijgen, worden s’ nachts in een hokje gezet met hun eigen voer.

Etende kat Hill's

Medicatie
Indien je kat medicatie nodig heeft, is het voor ons geen probleem dit toe te dienen*. Geef de medicatie mee in goede verpakking, vermeld daarop duidelijk je achternaam, de naam van de kat en de frequentie en hoeveelheid van de medicatie. Eventueel aan te vullen met wijze van toedienen. Zorg dat u voldoende meegeeft voor gereserveerde periode en indien mogelijk voor de zekerheid iets meer. Mocht je dan bijvoorbeeld het verblijf een dagje willen verlengen, is dit geen probleem.

 *Wel wordt er een medicatietoeslag berekend van € 1,50 per dag

Kat bij dierenarts

Medisch

Mocht er onverhoopt tijdens het verblijf iets gebeuren waardoor de kat medische hulp nodig heeft, zullen wij in eerste instantie (indien de situatie dit toelaat) proberen je eigen dierenarts te bereiken voor overleg of bezoek.

Anders gaan wij naar onze dierenarts of de dichtstbijzijnde die dienst heeft. Wij brengen je natuurlijk zo snel mogelijk op de hoogte en zullen waar mogelijk alles overleggen. Eerste hulp en het belang van het dier staan altijd voorop.

In een enkel geval zal het wenselijk zijn voor de kat om opgehaald te kunnen worden, voor dit soort situaties vragen wij altijd een noodnummer van een achterblijver.

Medische kosten zullen achteraf worden doorberekend.

Inentingen

Je kat moet de volgende geldige entingen hebben:

Kattenziekte
Feline Parvo Virus (FPV)

3 jaar geldig

Minimaal 2 weken voor verblijf

Niesziekte

1 jaar geldig

Minimaal 2 weken voor verblijf

Ontworming & ontvlooiing

Minimaal 3 weken voor verblijf

LET OP: alle katten in ons pension dienen gecastreerd of gesteriliseerd te zijn!

Gewicht

Niet alle katten zijn geschikt om in groepsverband te huisvesten, sommigen zijn erg gevoelig voor stress. Door de spanning van een vreemde omgeving en het bijzijn van andere katten kunnen ze bijvoorbeeld slechter gaan eten. Dit kan ervoor zorgen dat je kat (snel) afvalt. Vanzelfsprekend proberen wij dit zo goed mogelijk in de gaten te houden en nemen we contact op als het niet goed gaat. Het is voor ons echter niet altijd mogelijk dit goed te monitoren omdat katten zich vaak verstoppen in krabpalen en het ook weer veel stress voor ze oplevert om ze te pakken als ze dit niet willen.

Als jouw kat thuis al een slechte eter is, weet dan dat dat hier waarschijnlijk ook het geval zijn. Als je je kat thuis weegt na verblijf in het pension en/of ziet dat de kat flink is afgevallen, kun je concluderen dat je kat niet geschikt is voor huisvesting in groepsverband.

 

Kennis maken

Als je het fijn vindt om eerst eens te komen kennismaken, is dit altijd mogelijk. Dit doen we wel op afspraak omdat we er zeker van willen zijn dat er voldoende tijd voor je is. Tijdens een kennismaking heb je de tijd en ruimte om vragen te stellen over het pension en de manier van werken. Ook kun je eventuele bijzonderheden over je kat bespreken. Daarnaast kun je dan even in een van de pensionkattenkamers kijken.

De katten zijn afgelopen vakantieperiode goed verzorgd, vriendelijk personeel, prachtige locatie.

Mike