Hondenpension

Hoe gaat het in z´n werk?

Honden worden in de ochtend gebracht;
zo kunnen zij nog de hele dag wennen en een passend maatje toegewezen krijgen.

Als je je hond komt brengen voor vakantie, wordt allereerst het paspoort gecontroleerd. Als onverhoopt blijkt dat je hond niet correct is ingeënt of het paspoort niet aanwezig is, kunnen wij hem helaas niet aannemen. De totale verblijfskosten worden echter wel in rekening gebracht. Zorg dus dat je er zeker van bent dat alle entingen tijdig gegeven zijn! Kijk hieronder voor de vereiste entingen.

Vervolgens wordt de administratieve kant afgehandeld: je tekent de pensionvoorwaarden en de kennelkaart wordt uitgeprint. Hierop staat de belangrijkste informatie van het dier. De aanbetaling is als het goed is al voldaan, de eindbetaling mag naar keus bij het brengen dan wel het halen worden gedaan.

Voor sommige kinderen is het lastig om te zien dat hun hond wordt meegenomen, in dat geval is het beter als je ze bij de auto al afscheid laat nemen en je de hond alleen naar binnen brengt.

Het kan zijn dat de hond het de eerste (paar) keer spannend vindt om mee te lopen het pension in.
Ervaring is dat zodra de deur dicht gaat en de baas niet meer in zicht is, ze blij de andere honden tegemoet lopen! Maak je er dus niet te druk om en probeer erop te vertrouwen dat het voor de hond echt goed komt.
Het is niet mogelijk om mee te lopen naar het verblijf of het veld. Dit heeft te maken met de veiligheid en onnodige stress voor de andere honden.

Nadat de hond is weggebracht, krijgt u de halsband en riem mee terug. Deze kunnen tijdens het verblijf niet bij ons blijven i.v.m. risico op kwijt raken.

De verblijven

  • Schone, ruime binnen- en buitenverblijven
  • Elke hond een eigen mand (juiste maat) en deken
  • 24/7 vers water aanwezig
  • Indien mogelijk en gewenst worden honden samen geplaatst in een kennel
  • Alleen in een kennel is mogelijk op verzoek en tegen meerprijs
  • Klimaatbeheersing door ventilatie, verwarming in binnengedeelte kennels en vernevelaar in buitengedeelte kennels
  • Voldoende kunstmatige en natuurlijke verlichting 

Let op: Geen eigen speeltjes en/of dekens meenemen. Er bestaat namelijk het risico dat het kwijt raakt of wordt verwisseld met dekens / speeltjes van andere honden.

Hondenpension
Uitlaten in groepsverband

Uitlaten

Minimaal 3x per dag worden de honden uitgelaten op onze ruime speelweiden (geheel zand en gras) waar ze lekker kunnen rennen, ravotten en graven. Gewoon chillen is uiteraard ook een optie!

NB De duur van het uitlaten wordt afgestemd op onder andere het weer en de behoefte van de hond.

De honden worden in groepsverband uitgelaten (indien mogelijk), zodat ze lekker samen kunnen spelen.
Continue cameratoezicht op de velden zodat we in de gaten kunnen houden of ze het nog leuk hebben samen. Vanzelfsprekend draagt dit ook bij aan de veiligheid.

Voeding

Wij voeren de honden worden twee keer per dag hoogwaardige kwaliteit voeding van Hill’s. Voor honden die high energy voer nodig hebben, geven wij Cavom.
De hoeveelheid wordt afgestemd op de behoefte en gewicht van de hond of op verzoek naar wens van eigenaar.

Om er zeker van te zijn dat je hond voldoende te eten heeft tijdens het pensionverblijf, vragen we je om voldoende voer mee te brengen voor de gereserveerde periode, inclusief een beetje extra. Mocht je hond afvallen door de hoeveelheid beweging, dan zullen wij bijvoeren. Als het nodig (en mogelijk) is kan je hond dan ook een dagje langer blijven.

Medicatie
Indien je hond medicatie nodig heeft, is het voor ons geen probleem dit toe te dienen*. Geef de medicatie mee in goede verpakking, vermeld daarop duidelijk je achternaam, de naam van de hond en de frequentie en hoeveelheid van de medicatie. Eventueel aan te vullen met wijze van toedienen. Zorg dat u voldoende meegeeft voor gereserveerde periode en indien mogelijk voor de zekerheid iets meer. Mocht je dan bijvoorbeeld het verblijf een dagje willen verlengen, is dit geen probleem.

Hond eten

 *Wel wordt er een medicatietoeslag berekend van € 1,50 per dag

Hond medisch

Medisch

Mocht er onverhoopt tijdens het verblijf iets gebeuren waardoor de hond medische hulp nodig heeft, zullen wij in eerste instantie (indien de situatie dit toelaat) proberen je eigen dierenarts te bereiken voor overleg of bezoek.

Anders gaan wij naar onze dierenarts of de dichtstbijzijnde die dienst heeft. Wij brengen je natuurlijk zo snel mogelijk op de hoogte en zullen waar mogelijk alles overleggen. Eerste hulp en het belang van het dier staan altijd voorop.

In een enkel geval zal het wenselijk zijn voor de hond om opgehaald te kunnen worden, voor dit soort situaties vragen wij altijd een noodnummer van een achterblijver.

Medische kosten zullen achteraf worden doorberekend.

Inentingen

Uw huisdier moet de volgende geldige entingen hebben:

DHP Cocktail
parvo, hondenziekte en hepatitis 

3 jaar geldig

Minimaal 2 weken voor verblijf

Leptospirose
Ziekte van Weil – L4

1 jaar geldig

Minimaal 2 weken voor verblijf

Besmettelijke hondenhoest
Kennelhoest

1 jaar geldig

Minimaal 3 dagen voor verblijf

Ontworming & ontvlooiing

Minimaal 3 weken voor verblijf

Let op:

Als de hond niet jaarlijks is ingeënt tegen Leptospirose dient er ook nog een booster (2e enting) gegeven te worden, maximaal 3 weken de eerste enting. Pas 14 dagen ná de laatste enting tegen Leptospirose kunnen wij de hond plaatsen in het pension. Houd hier alsjeblieft rekening mee om teleurstelling te voorkomen.
NB Indien wij de hond niet kunnen aannemen omdat de entingen niet op orde zijn, blijven de pensionkosten onverminderd verschuldigd.

Proefdag

Voor honden die geen pension gewend zijn of nog niet eerder bij ons zijn geweest, is het vaak prettig voor zowel de hond als voor ons, als de hond eerst een dagje op proef komt. Op deze manier kunnen onze medewerkers de hond leren kennen en de hond kan ons en het pension leren kennen. Na deze dag is het voor de verzorgers goed in te schatten hoe het met de hond zou gaan tijdens een lang verblijf (vakantieperiode). Voor sommige honden levert een druk pension echt teveel stress op, daar worden ze ongelukkig van. En van stress gaat de weerbaarheid omlaag waardoor ze sneller ziek worden. Dit soort dingen willen we graag voorkomen, dus we zullen eerlijk aangeven of we het verstandig vinden.

Naast hoe de hond het ervaart, is het natuurlijk ook belangrijk hoe de hond reageert op de verzorgers. Wij moeten de hond wel veilig kunnen uitlaten, dus de hond moet mens-sociaal zijn. Als hij niet sociaal is naar andere honden, is dit niet meteen een probleem, maar kan wel betekenen dat hij alleen in een kennel verblijft. Dit verhoogt de kosten en maakt het verblijf wellicht wat minder leuk voor de hond. Allemaal dingen om rekening mee te houden.

Al met al raden wij het ten zeerste aan om tijdig een proefdag te plannen voordat de hond voor een langere periode naar het pension gaat. 

Kennis maken

Als je het fijn vindt om eerst eens te komen kennismaken, is dit altijd mogelijk. Dit doen we wel op afspraak omdat we er zeker van willen zijn dat er voldoende tijd voor je is. Tijdens een kennismaking, waarbij je de hond niet meeneemt, heb je de tijd en ruimte om vragen te stellen over het pension en de manier van werken. Ook kun je eventuele bijzonderheden over je hond bespreken. Een echte rondleiding geven we niet, omdat dit teveel onrust veroorzaakt bij de honden. Wel kunt u op de camera’s naar de velden kijken en korte blik werpen op de kennels.

Pup in het pension

Het is over het algemeen niet verstandig om pups op jonge leeftijd al naar een pension te brengen. In principe is dit bij ons ook pas mogelijk vanaf de leeftijd van 6 maanden (deels wel afhankelijk van het ras). En zelfs dan ook nog niet voor langere perioden en niet tijdens vakantieperiodes. We zijn erg voorzichtig met pups omdat het verblijf in een pension echt risico’s met zich mee kan brengen:

  • Zo kan de pup gestrest en angstig raken door de nieuwe omgeving en het gebrek aan vertrouwde geuren en geluiden. Daarnaast heeft een pup nog erg veel rust nodig. Door de continue prikkels in het pension, is de pup niet in staat zijn rust te nemen en staat hij dus de hele dag ‘aan’.
  • Stress en vermoeidheid verminderen vervolgens de weerstand, waardoor de pup vatbaarder kan worden voor ziekten en infecties. Gezien, zeker in vakantieperioden, een erg grote hoeveelheid honden in het pension verblijft, is deze kans altijd aanwezig.
  • Tot slot kan een langduriger verblijf in een pension een negatief effect hebben op de socialisatie van de pup. Het is natuurlijk leuk dat hij met andere honden kan spelen, maar de socialisatie met mensen en het luisteren naar commando’s krijgt tijdens zo’n verblijf veel minder aandacht dan hij nodig heeft.

Het is daarom verstandig om te beginnen met proefdagen, zodat jij als eigenaar én wij als dierverzorgers kunnen zien hoe de pup reageert op de nieuwe omgeving en het verblijf in het pension.

Een pup krijgt bij ons 3 gratis proefdagen! Tijdens die dagen is het de bedoeling dat de pup elke keer iets langer blijft. Als dat goed gaat, probeer je een keer een nachtje of weekend.

Dagopvang na 6 maanden kan wel, maar ook hierbij is het verstandig om de pup eerst aan de omgeving te laten wennen en dit rustig op te bouwen met een paar uurtjes per keer.

Top plek, als ik binnen kom met of zonder hond weten ze meteen bij welke hond ik hoor (egbert).
De hond gaat met plezier of het nou voor overdag is of om een nachtje te slapen.

Al het personeel is zeer vriendelijk en ook goed met de dieren. Ook weten ze op mijn vragen mbt opvoeding altijd een antwoord.

Anne M