Hondenpension
Hoe gaat het in z´n werk?
Honden worden in de ochtend gebracht;
zo kunnen zij nog de hele dag wennen en een passend maatje toegewezen krijgen.
Als je je hond komt brengen voor vakantie, wordt allereerst het paspoort gecontroleerd. Als onverhoopt blijkt dat je hond niet correct is ingeënt of het paspoort niet aanwezig is, kunnen wij hem helaas niet aannemen. De totale verblijfskosten worden echter wel in rekening gebracht. Zorg dus dat je er zeker van bent dat alle entingen tijdig gegeven zijn! Kijk hieronder voor de vereiste entingen.
Vervolgens wordt de administratieve kant afgehandeld: je tekent de pensionvoorwaarden en de kennelkaart wordt uitgeprint. Hierop staat de belangrijkste informatie van het dier. De aanbetaling is als het goed is al voldaan, de eindbetaling mag naar keus bij het brengen dan wel het halen worden gedaan.
Voor sommige kinderen is het lastig om te zien dat hun hond wordt meegenomen, in dat geval is het beter als je ze bij de auto al afscheid laat nemen en je de hond alleen naar binnen brengt.
Het kan zijn dat de hond het de eerste (paar) keer spannend vindt om mee te lopen het pension in.
Ervaring is dat zodra de deur dicht gaat en de baas niet meer in zicht is, ze blij de andere honden tegemoet lopen! Maak je er dus niet te druk om en probeer erop te vertrouwen dat het voor de hond echt goed komt.
Het is niet mogelijk om mee te lopen naar het verblijf of het veld. Dit heeft te maken met de veiligheid en onnodige stress voor de andere honden.
Nadat de hond is weggebracht, krijgt u de halsband en riem mee terug. Deze kunnen tijdens het verblijf niet bij ons blijven i.v.m. risico op kwijt raken.
Let op: Geen eigen speeltjes en/of dekens meenemen. Er bestaat namelijk het risico dat het kwijt raakt of wordt verwisseld met dekens / speeltjes van andere honden.
*Wel wordt er een medicatietoeslag berekend van € 1,50 per dag
Medisch
Mocht er onverhoopt tijdens het verblijf iets gebeuren waardoor de hond medische hulp nodig heeft, zullen wij in eerste instantie (indien de situatie dit toelaat) proberen je eigen dierenarts te bereiken voor overleg of bezoek.
Anders gaan wij naar onze dierenarts of de dichtstbijzijnde die dienst heeft. Wij brengen je natuurlijk zo snel mogelijk op de hoogte en zullen waar mogelijk alles overleggen. Eerste hulp en het belang van het dier staan altijd voorop.
In een enkel geval zal het wenselijk zijn voor de hond om opgehaald te kunnen worden, voor dit soort situaties vragen wij altijd een noodnummer van een achterblijver.
Medische kosten zullen achteraf worden doorberekend.
Inentingen
Uw huisdier moet de volgende geldige entingen hebben:
DHP Cocktail
parvo, hondenziekte en hepatitis
3 jaar geldig
Minimaal 2 weken voor verblijf
Leptospirose
Ziekte van Weil – L4
1 jaar geldig
Minimaal 2 weken voor verblijf
Besmettelijke hondenhoest
Kennelhoest
1 jaar geldig
Minimaal 3 dagen voor verblijf
Ontworming & ontvlooiing
–
Minimaal 3 weken voor verblijf
Let op:
Als de hond niet jaarlijks is ingeënt tegen Leptospirose dient er ook nog een booster (2e enting) gegeven te worden, maximaal 3 weken de eerste enting. Pas 14 dagen ná de laatste enting tegen Leptospirose kunnen wij de hond plaatsen in het pension. Houd hier alsjeblieft rekening mee om teleurstelling te voorkomen.
NB Indien wij de hond niet kunnen aannemen omdat de entingen niet op orde zijn, blijven de pensionkosten onverminderd verschuldigd.
Pup in het pension
Het is over het algemeen niet verstandig om pups op jonge leeftijd al naar een pension te brengen. In principe is dit bij ons ook pas mogelijk vanaf de leeftijd van 6 maanden (deels wel afhankelijk van het ras). En zelfs dan ook nog niet voor langere perioden en niet tijdens vakantieperiodes. We zijn erg voorzichtig met pups omdat het verblijf in een pension echt risico’s met zich mee kan brengen:
- Zo kan de pup gestrest en angstig raken door de nieuwe omgeving en het gebrek aan vertrouwde geuren en geluiden. Daarnaast heeft een pup nog erg veel rust nodig. Door de continue prikkels in het pension, is de pup niet in staat zijn rust te nemen en staat hij dus de hele dag ‘aan’.
- Stress en vermoeidheid verminderen vervolgens de weerstand, waardoor de pup vatbaarder kan worden voor ziekten en infecties. Gezien, zeker in vakantieperioden, een erg grote hoeveelheid honden in het pension verblijft, is deze kans altijd aanwezig.
- Tot slot kan een langduriger verblijf in een pension een negatief effect hebben op de socialisatie van de pup. Het is natuurlijk leuk dat hij met andere honden kan spelen, maar de socialisatie met mensen en het luisteren naar commando’s krijgt tijdens zo’n verblijf veel minder aandacht dan hij nodig heeft.
Het is daarom verstandig om te beginnen met proefdagen, zodat jij als eigenaar én wij als dierverzorgers kunnen zien hoe de pup reageert op de nieuwe omgeving en het verblijf in het pension.
Een pup krijgt bij ons 3 gratis proefdagen! Tijdens die dagen is het de bedoeling dat de pup elke keer iets langer blijft. Als dat goed gaat, probeer je een keer een nachtje of weekend.
Dagopvang na 6 maanden kan wel, maar ook hierbij is het verstandig om de pup eerst aan de omgeving te laten wennen en dit rustig op te bouwen met een paar uurtjes per keer.
Top plek, als ik binnen kom met of zonder hond weten ze meteen bij welke hond ik hoor (egbert).
De hond gaat met plezier of het nou voor overdag is of om een nachtje te slapen.
Al het personeel is zeer vriendelijk en ook goed met de dieren. Ook weten ze op mijn vragen mbt opvoeding altijd een antwoord.
Anne M