Stage

Stage

Een stageperiode bij De Ark biedt een unieke kans om ervaring op te doen in het werken met allerlei dieren waarbij je gelijktijdig het asiel ondersteunt.

Wij bieden opvang en verzorging aan vele diersoorten: van honden en katten tot konijnen, knaagdieren, vogels en egels. Hierdoor krijg je als stagiair de kans om op een zeer breed gebied je kennis en vaardigheden te ontwikkelen.

Er zijn verschillende stagemogelijkheden voor studenten die een opleiding volgen in de dierenbranche, denk bijvoorbeeld aan Dierverzorging, Diermanagement of Paraveterinair.

Het kan hierbij gaan om blokstages van meerdere weken, maar ook met andere vormen van stage kun je bij ons terecht.

gezocht stagiair

Vanuit de opleiding Dierverzorging werk je logischerwijs voornamelijk in de dierverzorging. Voor andere opleidingen komen ook vaker andere aspecten van het werk aan bod zoals baliewerk, meelopen met de dierenartsronde, of meerijden met de dierenambulance. Zo kunnen we iedereen een passende leerplek bieden waarin voldoende ervaring wordt opgedaan.

Als stagiair werk je samen met onze vaste dierverzorgers, maar ook met onze oproepkrachten en vrijwilligers. Zo leer je niet alleen de dagelijkse werkzaamheden van een dierenasiel en pension, maar komen ook de sociale vaardigheden voldoende aan bod door de samenwerking met veel verschillende mensen. En gezien iedereen dingen toch nét even op zijn eigen manier doet, kun je tijdens je stage zo ook goed ontdekken wat goed bij jou past.

Ook vanuit opleidingen uit een andere branche zou je trouwens bij ons stage kunnen lopen. Denk bijvoorbeeld aan receptionist!

Wij krijgen dagelijks ontzettend veel telefoon en e-mails te verwerken. Daarnaast krijgen wij natuurlijk erg veel klanten aan de balie die hun dier komen brengen of halen, een dier uit het asiel komen adopteren of hun vermiste huisdier, die door de dierenambulance bij ons is gebracht, bij ons komen ophalen. Een erg leuke uitdaging dus voor een receptionist in opleiding.

Wij willen je graag een waardevolle leerervaring te bieden, waarbij je je kunt ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk vlak. We geloven dat stagiaires een belangrijk onderdeel zijn van ons team en vinden het dan ook belangrijk om je goede begeleiding en ondersteuning te bieden tijdens je stageperiode. We moedigen je aan om je kennis en ideeën met ons te delen en je eigen bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van De Ark.

Als je geïnteresseerd bent in een stage bij De Ark, neem dan gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden!

Ik heb zeven weken stage gelopen bij Dierencentrum de Ark. Het was echt superleuk en leerzaam! Al vanaf de eerste dag mocht ik veel doen en het team was heel erg gezellig. Ik heb veel geleerd en mocht al snel zelfstandig dingen doen, zoals de katten en egels verzorgen en de honden voeren. Ook mocht ik meekijken en helpen bij de dierenartsronde en dat was super interessant. Ik kijk terug op een hele leuke en leerzame tijd!

Liza