De Ark zoekt pleeggezinnen

Dierencentrum De Ark heeft in 2022 meer dan 800 katten opgevangen. Ongeveer de helft hiervan was kitten. 90% van de kittens die De Ark binnenkrijgt zijn zwerfkittens, veelal binnengebracht door dierenambulance Noord-West Veluwe. Kittens hebben in veel gevallen extra zorg en aandacht nodig om te kunnen overleven en op te groeien tot vrolijke en sociale katten. Op De Ark is hier niet altijd capaciteit voor, daarom krijgt De Ark hierbij hulp van pleeggezinnen.

Pleeggezinnen wonen bij voorkeur in omgeving Harderwijk/Ermelo/Hierden wonen, moeten in elk geval een eigen auto hebben en op dinsdagochtend in principe de mogelijkheid hebben om met de kittens naar De Ark te komen i.v.m. het dierenartsspreekuur.

Dit bericht Dierencentrum De Ark.

Nieuw kittenseizoen
Het nieuwe kittenseizoen is alweer in aantocht en daarom zoeken we nieuwe vrijwilligers die als pleeggezin in hun eigen huis kittens verzorgen, onderdeel hiervan is natuurlijk onbeperkt spelen en knuffelen! Ieder pleeggezin vult de opvang op zijn/haar eigen manier in. Er zijn gezinnen die de kittens in de woonkamer laten opgroeien en pleeggezinnen met een aparte kittenkamer. Onze pleeggezinnen variëren van jong tot oud en van alleenstaand tot drukke huishoudens met kinderen. Ervaring met katten is niet noodzakelijk en ook andere huisdieren zijn geen probleem. Voor ieder type gezin zijn geschikte kittens te vinden.

Over de kittens
De allerkleinste kittens die zonder moeder gevonden worden hebben totdat ze 5 weken oud zijn om de paar uur een flesje nodig. Ook zijn er kittens die wat extra medische zorg of bijvoeding nodig hebben. Hiervoor is het belangrijk dat de pleegouder veel thuis is. Wat oudere kittens die heel bang zijn voor mensen, leren mensen eerder vertrouwen als ze een vaste persoon hebben die veel met ze speelt en knuffelt. Voor dit type kittens is het niet nodig om de hele dag thuis te zijn, veel van onze pleeggezinnen combineren dit met hun werk.

Begeleiding
Onze ervaring is dat het soms wat moeilijk is om afscheid te nemen van een kitten als het naar het permanente huisje gaat, maar dat dit in het niet valt bij het gevoel van voldoening. Daarnaast duurt het in het kittenseizoen nooit lang tot er nieuwe kittens hulp nodig hebben. We zorgen voor goede begeleiding en je wordt deel van een enthousiast team van pleeggezinnen waar je al je vragen kwijt kunt en ervaringen kunt delen. Alle kosten m.b.t. de verzorging worden vergoed m.u.v. reiskosten. Uiteraard houden we rekening met vakanties, dus je hoeft niet non stop beschikbaar te zijn.