Kat zoekt boer

Regelmatig komen er poezen en katers bij ons binnen die niet als huiskat herplaatst kunnen worden. Bijvoorbeeld omdat zij mensenschuw zijn en zichzelf altijd hebben moeten redden, of door een dusdanig sterk en vrijgevochten karakter. Deze dieren gunnen wij graag nog een fijn kattenleven op een plek waar ruimte is en er niet geknuffeld hoeft te worden.

Vaak zijn deze katten juist doordat ze zichzelf hebben moeten redden prima muizenvangers en erg geschikt om een boerderij vrij te houden van ongedierte. Er zijn steeds meer agrariërs en veehouders die kiezen voor deze katten omdat zij gecastreerd of gesteriliseerd zijn en geen ongewenste nestjes meer produceren.

Tevens houden de katten de muizen en rattenpopulatie in bedwang, waardoor het gebruik van bestrijdingsmiddelen ook beperkt wordt, of zelfs overbodig wordt. Voor alle duidelijkheid: dit zijn poezen en katers die niet knuffelbaar of aanhankelijk zijn, veelal volwassen. Zoek je een knuffelbare /aaibare poes of kater, kijk dan bij het aanbod van de asieldieren.

Interesse?

De “kat-zoekt-boer”dieren worden kosteloos door ons herplaatst, mits er de beschikking is over een warme slaapplek en een bakje met brokjes.

Heb je ruimte voor één of meerdere katten? Dan horen wij het graag! Stuur dan een email naar [email protected]