Waarom kiezen voor een asieldier?

1. Je geeft een dier een tweede kans

Misschien heeft het dier dat je adopteert een warm thuis gehad voordat het in het asiel terechtkwam. Het kan echter ook zijn dat het dier een moeilijk leven heeft gehad, vol mishandeling of gevaarlijke situaties op straat.

Door een dier uit het asiel te adopteren, geef je het een tweede kans op een beter leven en laat je zien dat je om dierenwelzijn geeft. Bovendien brengt de adoptie van een asieldier zoveel vreugde in je leven. Je geeft niet alleen een huis aan een dier in nood, maar ook een liefdevol thuis waar het de kans krijgt om zich te ontwikkelen en te bloeien.

Het is een geweldige kans om een ​​nieuw familielid te verwelkomen en je huis te vullen met liefde en genegenheid.

Socialisatie

2. Minder zwerfkatten

Hoewel het aantal zwerfhonden in Nederland laag is, is het aantal zwerfkatten nog steeds enorm. Deze katten hebben vaak geen goed leven en vormen ook een bedreiging voor vogelsoorten vanwege hun jachtgedrag. Door een (gecastreerde) kat uit het asiel te adopteren, draag je bij aan het terugdringen van het aantal zwerfkatten en maak je tevens een milieubewuste keuze.

3. Je geeft het goede voorbeeld

Je verricht een goede daad! En laten we eerlijk zijn, dat doe je niet alleen voor de viervoeter, maar het geeft ook jou een goed gevoel, toch? Bovendien draag je bij aan het verminderen van de overbevolking in het asiel waardoor er weer plekje vrijkomt voor een zwerfdier.

In het asiel heb je een netwerk van experts tot je beschikking. De medewerkers geven een dier niet zomaar aan je mee. Je zult duidelijk moeten maken waarom dit dier zo goed bij jou past. Als de adoptie rond is en je toch nog vragen hebt, dan vinden de medewerkers het geen enkel probleem als je hen belt voor advies. Ze kunnen je bijvoorbeeld een goede hondenschool aanbevelen of advies geven om de overgang naar de nieuwe situatie zo goed mogelijk te laten verlopen.

Het is ook een goed voorbeeld voor je (klein-) kinderen. Door een dier te adopteren dat waarschijnlijk al het nodige heeft meegemaakt, geef je hem of haar een nieuwe kans op geluk. Dat is een mooie boodschap voor iedereen.